تشخیص ویروس HPV
تشخیص ویروس HPV
ویروس اچ پی وی چگونه منتقل می شود؟
اگر ویروس اچ پی وی در مدت طولانی درمان نشود چه خطراتی در پی دارد؟
روش های تشخیص ویروس اچ پی وی چیست؟
اچ پی وی مخفف کلمات ویروس پاپیلومای انسانی است. اچ پی وی ویروسی است که هر انسانی ممکن است به آن مبتلا شود آلودگی با این ویروس شایعترین عفونت انتقالی از طریق تماس جنسی است از آنجایی که اچ پی وی یک ویروس است داروهای آنتی بیوتیک در درمان آن موثر نیستند.
روش انتقال اچ پی وی
این ویروس از طریق انواع تماس های پوستی منتقل می شود البته شایع ترین آنها تماس جنسی است. اگر یکی از زوجین به ویروس اچ پی وی مبتلا باشد می تواند این ویروس را به همسرش منتقل کند. یعنی در هر دو تماس پوستی با فرد آلوده احتمال انتقال این ویروس وجود دارد.
علائم ویروس اچ پی وی
در بعضی موارد ممکن است فرد به ویروس اچ پی وی مبتلا باشد ولی علائمی مشاهده نشود. بسیاری از افراد نمی دانند که به این ویروس مبتلا هستند.
چه زمانی ویروس خطر ساز می شود؟
آن چیزی که ویروس اچ پی وی را خطرناک می کند ماندن طولانی مدت ویروس در بدن و ایجاد سرطان توسط آن است. ویروس اچ پی وی عامل ایجاد انواع مختلفی از سرطان ها می باشد که شایع ترین آنها سرطان دهانه رحم در خانم ها است.
چه ارتباطی بین ویروس اچ پی وی و سرطان دهانه رحم وجود دارد؟
انواع پر خطر ویروس اچ پی وی باعث تغییر سلول های دهانه رحم به سمت ایجاد سرطان می شود حتی در بعضی موارد سرطان قسمت های دیگری از بدن مانند سرطان حنجره یا مقعد با ویروس اچ پی وی در ارتباط هستند.
خبر خوب این است که واکسنی وجود دارد که می تواند از ابتلا فرد به ویروس اچ پی وی و در نتیجه ایجاد سرطان جلوگیری کند ( البته به شرطی که قبل از تماسهای جنسی فرد استفاده شده باشد و در کشورهای غربی در سنین نو جوانی واکسن را میزنند) و همان طور تست های تشخیصی می توانند بسیار سریع آلودگی فرد به این ویروس را تشخیص دهند و حتی در تست ژنو تایپینگ ویروس ، میتوان تیپ ویروس را هم مشخص کرد .
تشخیص ویروس اچ پی وی در خانم ها
ویروس های اچ پی وی عامل سرطان دهانه رحم، هنگامی که سریع تشخیص داده شوند بهتر درمان می گردند برای این منظور خانم ها باید تست موسوم به پاپ اسمیر را برای وجود ویروس اچ پی وی و یا سلول های سرطانی به انجام برسانند این تست برای افرادی که واکسن نیز تزریق کرده اند ضروری است در طول این آزمایش نمونه سلول های دهانه رحم جمع آوری شده و برای وجود ویروس و یا سلول های سرطانی چک می شوند در آزمایش موسوم به اچ پی وی نیز ماده ژنتیکی سلول های پر خطر مورد سنجش قرار می گیرند.پاپ اسمیر برای خانمهای 21 تا 65 سال هر سه سال تکرار میشود. ( البته به شرط منفی بودن ، چرا که اگر در هر نوبت در طول این سالها سلول غیر طبیعی دیده شود نوع برخورد با آن متفاوت است)
هنگامی که آزمایش پاپ و اچ پی وی همزمان انجام گرفته و مثبت تشخیص داده شوند بر اساس سن شخص، سابقه پزشکی و میزان غیر نرمال بودن سلول ها می توان درمان مناسب را تجویز کرد.
درمان اچ پی وی
برای بیماری اچ پی وی درمان قطعی وجود ندارد اما می توان سلول های مبتلا و سرطانی را درمان نمود.
شیوع ویروس اچ پی وی چقدر است؟
این ویروس بسیار شایع است در اکثر کشورهای دنیا جز شایع ترین ویروس ها است مثلا در کشور استرالیا 80 درصد زنان حداقل یک بار در طول زندگیشان به این ویروس مبتلا می شوند چون انتقال این ویروس بسیار راحت است و هر نوع تماس پوستی با فرد آلوده می تواند باعث آلودگی فرد شود. این نکته را فراموش نکنید که استفاده از کاندوم می تواند ریسک انتقال این ویروس را کاهش دهد اما باز هم انتقال این ویروس با وجود استفاده از کاندوم وجود دارد.