شبانه روزی حتی جمعه ها و ایام تعطیل رسمی

هماچوری (خون در ادرار)

hematuria 1

هماچوری بنا به میزان خون و یا فاکتورهای مختلف ادراری اینگونه دسته بندی می شود:

گروس هماچوری

یا هماچوری قابل مشاهده به وجود حداقل یک میلی لیتر خون کامل در یک لیتر ادرار گفته میشود.

میکروسکوپیک هماچوری

معمولا” اتفاقی کشف می شود .تقریبا” روزانه یک میلیون گلبول قرمز در ادرار دفع می شود که معادل 1تا 3 گلبول قرمز در هر میدان میکروسکپی در ادرار سانتریفیوژشده می باشد. براین اساس باید بیشتر از سه گلبول قرمز در هرمیدان میکروسکپی در دو یا سه نمونه ادرار تازه دفع شده(کمتر از یک ساعت روی میز مانده باشد) دیده شود تا تشخیص میکروسکوپیک هماچوری گذاشته شود.

hematuria 2

هماچوری ایزوله

به هماچوری بدون کست و پروتئین اوری گفته می شود.اگر چه چند بیملری خاص گلومرولی ممکن است هماچوری ایزوله بدهند این یافته بیشتر با خونریریهای خارج گلومرولی است.

هماچوری ترمینال

معمولا” در بیماریهایی دیده می شود که بیشتر قسمتهای انتهایی دستگاه ادراری(مثل پروستات) را مبتلا می سازند.

هماچوری با مورفولوژی غیر طبیعی گلبولهای قرمز نشاندهنده بیماریهای پارانشیمال کلیه است.به اینها گلبولهای قرمز دیس مورفیک می گویند.که معمولا” ویژگیهایی دارند: میکروسیت هستند؛ مقداری از هموگلوبین خود را از دست داده اند و اگر رسوب ادرار رنگ شود، هایپوکروم هستند و معمولا” روی غشا  خود زوایدی دارند.

علت بوجودآمدن گلبولهای قرمز دیسمورفیک

در اثر تخریب غشا پایه گلومرولی وقتی گلبولهای قرمز از این ناحیه عبور می کنند، در اثر فشار خون موجود در مویرگهای گلومرول این گلبولهای قرمز وارد این منافذ می شوند و هنگام عبور صدمه دیده و منجر به پدید آمدن اشکال متفاوتی از گلبولهای قرمز در ادرار می شود. علت دوم بوجود آورنده گلبولهای قرمز دیسمورفیک فشار اسموتیک موجود در لوله های ادراری است.
در صورتی هماچوری گلومرولار است که بیشتر از 20 درصد گلبول قرمز دیسمورفیک در ادرار وجود داشته باشد. در غیر اینصورت هماچوری را غیر گلومرولی می نامند.

hematuria 3 

 

پاسخ

3 × 1 =

مدت زمان مطالعه ۲ دقیقه