شبانه روزی حتی جمعه ها و ایام تعطیل رسمی

آزمایش کلیه

آزمایش کلیه

وظیفه کلیه ها، برداشتن مواد زائد و مایعات از خون می باشد. آزمایش خون و ادرار به خوبی میزان عملکرد کلیه ها را نشان می دهند. آزمایش ادرار، از جمله تست هایی است که وجود هر گونه مقادیر غیر طبیعی پروتئین را نشان می دهد. وجود پروتئین در ادرار نشانه ای است از آسیب کلیوی.
در این مقاله به بررسی تست هایی می پردازیم که در بررسی عملکرد و سلامتی کلیه ها از سوی پزشک تجویز می شوند.

آزمایش خون

– کراتینین سرمی
کراتینین، محصول زائدی است که از آب و یا سوخت و ساز عضلات و ماهیچه های بدن تولید می شود. سطح کراتینین خون به مواردی مانند سن و جثه بدن بستگی دارد. در صورتی که سطح این ماده در خون خانم ها بالاتر از 1.2 و در آقایان بالاتر از 1.4 باشد، نشانه ای خواهد بود از مشکلات کلیوی. با پیشرفت بیماری، سطح کراتینین خون بالاتر خواهد رفت.
– فیلتراسیون گلومرولی (GFR)
این تست میزان برداشته شدن مواد زائد و مایعات اضافی از خون توسط کلیه ها را نشان می دهد. عدد به دست آمده از این تست، به سن بیمار بستگی دارد. GFR زیر 60 می تواند نشانه ای باشد از کارایی بد کلیه ها. در صورتی که این عدد زیر 15 باشد، احتمال انجام درمان هایی مانند دیالیز و یا پیوند کلیه در آینده بیشتر خواهد بود.
– تست نیتروژن اوره (BUN)
نیتروژن اوره، حاصل تجزیه پروتئین های مواد غذایی است که می خوریم. با مختل شدن عملکرد کلیه، سطح این ماده نیز کمتر خواهد شد.

آزمایش کلیه
آزمایش کلیه

• تست های تصویربرداری

– اولتراسوند
در این تست، با استفاده از امواج صوتی تصاویر دقیقی از کلیه ها به دست می آید. از این تست در بررسی هر گونه ناهنجاری در اندازه و موقعیت کلیه ها و یا انسدادهایی مانند سنگ و تومور استفاده می شود.
– سی تی اسکن
در این تست تصاویری از کلیه با اشعه ایکس به دست می آید. از این تست نیز در تشخیص انسداد ها و ناهنجاری ها استفاده می شود.

• بیوپسی کلیه

بیوپسی، به دلایل زیر انجام می شود:
– شناسایی بیماری های خاص و روند درمان
– ارزیابی میزان آسیب وارده به کلیه ها
– تعیین علت عدم موفقیت پیوند کلیه
بیوپسی کلیه با استفاده از سوزن باریک و ایجاد برش بسیار کوچک بر روی بافت کلیه به منظور بررسی زیر میکروسکوپ، انجام می شود.

برای مشاوره و تعیین وقت قبلی با آزمایشگاه پاتوبیولوژی پارسه می توانید به آدرس تهران- ضلع جنوب به شمال بزرگراه جناح- بالاتر از بلوار شهید گلاب- نرسیده به فلکه دوم صادقیه- نبش کوچه عابدزاده- ساختمان پارسه- طبقه اول تا چهارم
تلفن های ما: 5-44287632

• آزمایش ادرار

گاهی نیاز به جمع آوری ادرار 24 ساعته می باشد. این تست، میزان تولید ادرار توسط کلیه ها، میزان عملکرد کلیه ها و هم چنین میزان دفع پروتئین از کلیه به ادرار را در طول یک روز نشان می دهد.
آنالیز ادرار. جهت انجام این تست از نواری به دیپ استیک استفاده می شود. به این صورت که نوار در داخل ادرار زده می شود و تغییر رنگ نوار وجود هر گونه ناهنجاری مانند بالا بودن سطح پروتئین، خون، باکتری و یا قند را نشان می دهد.
آنالیز ادرار به تشخیص اختلالات ادراری و مجاری ادرار، از جمله دیابت، عفونت مثانه و یا سنگ کلیه کمک می کند.
پروتئین ادرار. این تست می تواند بخشی از آنالیز ادرار باشد و یا به صورت جداگانه در تست دیپ استیک بررسی شود. بالا بودن میزان پروتئین در ادرار اصطلاحا پروتئینوری نام دارد.
میکروآلبومینوریا. تست دیپ استیک حساسی است که به تشخیص آلبومین در ادرار کمک می کند. افرادی که بیشتر در معرض ابتلا به بیماری های کلیوی قرار دارند، بایستی حتما این تست را انجام دهند.
کلیرانس کراتینین. کراتینین، محصول زائدی است که از آب و سوخت و ساز عضلات و ماهیچه های بدن تولید می شود. این تست به مقایسه کراتینین در ادرار 24 ساعته و کراتینین موجود در خون می پردازد و نشان می دهد که چه میزان ماده زائد از کلیه ها دفع می شود.

سایر مقالات آزمایشگاه پارسه :

هپاتیت

هپاتیت c

آزمایش خون

بیوشیمی خون

 

با تشکر مدیریت سایت آزمایشگاه پارسه (آزمایشگاه در غرب تهران)

منبع:

Source: https://www.kidney.org/atoz/content/kidneytests

پاسخ

12 + بیست =

مدت زمان مطالعه ۴ دقیقه