شبانه روزی حتی جمعه ها و ایام تعطیل رسمی

کشت ادرار

کشت ادرار

آزمایش کشت ادرار چگونه انجام می شود؟ برای کشت ادرار چه اقدامی باید انجام گیرد؟ برای دانستن پاسخ این سوالات متن ذیل را بخوانید.

آزمایش کشت ادرار برای بررسی میکروب ها و باکتری ها در ادرار انجام می گیرد. این باکتری ها و میکروب ها باعث عفونت مجاری ادراری می شوند. مجاری ادراری شامل کلیه ها، مثانه و مجرای خروجی ادرار و حالب ها هستند. عفونت مجاری ادراری معمولاً در مثانه یا مجرای خروجی ادرار شروع می شود.

در صورتی که به عفونت مجاری ادراری مبتلا شده اید احتمالاً هنگام ادرار کردن احساس سوزش دارید. یا گاهی احساس می کنید که نیاز به تخلیه مثانه دارید در حالی که مقدار قابل توجهی ادرار ندارید. در صورتی که تب و درد شکمی دارید احتمالاً به نوع حادتری از عفونت مبتلا شده اید.

آزمایش کشت ادرار

برای کشت ادرار چه اقدامی باید انجام گیرد؟

فرد در ظرفی مخصوص ادرار می کند. سعی کنید تنها ادرار کنید و چیز دیگری وارد ظرف نشود تا باکتری هایی که در آزمایش نشان داده می شوند تنها ناشی از باکتری های موجود در ادرار باشند. به نکات زیر دقت کنید:

–           دستان خود را بشوئید.

–           با پد مخصوص ناحیه ای که ادرار می کنید را تمییز کنید.

–           کمی ادرار کنید و در ظرف نریزید. از ابتدای ادرار را در ظرف نریزید. سپس تا 60 میلی لیتر ادرار در ظرف بریزید. داخل ظرف را لمس نکنید. انتهای ادرار را هم در حالت عادی انجام دهید و در ظرف نریزید.

–           دستان خود را بشوئید.

گاهی برای نمونه گیری از یک کاتتر کمک گرفته می شود و نمونه ادراری مستقیماً از مجرای خروجی ادرار یا مثانه گرفته می شود.

بعد از آزمایش ادرار چه اتفاقی می افتد؟

نمونه ادرار به آزمایشگاه فرستاده می شود. قطره ای از ادرار در ظرف مخصوص آزمایش قرار داده می شود و در فضایی با دمای بدن قرار داده می شود. در طول روزهای بعدی هرگونه باکتری که در نمونه وجود داشته باشد رشد می کند و چند برابر می شود.

مسئول آزمایشگاه میکروب ها را در زیر میکروسکوپ نگاه می کند و سایز، شکل و رنگ باکتری ها می تواند نوع آن ها را مشخص کند. تعداد باکتری هایی که رشد کرده اند شمرده می شود. در صورتی که فرد به عفونت مبتلا شده باشد معمولاً تنها یک نوع باکتری وجود دارد. در آزمایش کشت ادرار نوع دقیق باکتری شناسایی می شود. اگر هیچ گونه میکروب مضری وجود نداشته باشد نتیجه کشت ادرار منفی می شود. در غیر این صورت نتیجه آزمایش مثبت است. شایع ترین علت عفونت مجاری ادراری باکتری ” ای کولی ”  E-coli می باشد. این باکتری در روده ها زندگی می کند.

همچنین امکان دارد که آزمایشاتی برای تعیین بهترین دارو برای باکتری انجام گیرد.

نتیجه کشت ادرار

معمولاً ظرف یک تا سه روز با بیمار تماس گرفته می شود و نتیجه به وی اعلام می گردد. در صورتی که فرد به عفونت مبتلا باشد برای وی آنتی بیوتیک تجویز می گردد. در اغلب موارد عفونت برطرف می گردد. ولی در مواردی خاص عفونت دوباره بروز می کند. مخصوصاً اگر فرد از لحاظ جنسی فعالیت داشته باشد. احتمال ابتلای به عفونت مجاری ادراری در مردان مسنی که به بزرگی پروستات مبتلا هستند بیشتر است.

برای مشاوره و تعیین وقت قبلی با آزمایشگاه پاتوبیولوژی پارسه می توانید به آدرس تهران- ضلع جنوب به شمال بزرگراه جناح- بالاتر از بلوار شهید گلاب- نرسیده به فلکه دوم صادقیه- نبش کوچه عابدزاده- ساختمان پارسه- طبقه اول تا چهارم
تلفن های ما: 5-44287632

آزمایش کشت ادرار

نتیجه گیری

درمان عفونت مجاری ادراری مورد بسیاری مهمی است. زیرا عفونت مثانه در صورتی که درمان نگردد می تواند به کلیه ها برسد و آسیب های جبران ناپذیری به آن ها برساند.

سایر مقالات مربوطه:

پاتولوژی کلیه

آزمایش کلیه

بیوشیمی خون

پاسخ

4 × 3 =

مدت زمان مطالعه ۴ دقیقه