شبانه روزی حتی جمعه ها و ایام تعطیل رسمی

آمار IUI در آزمایشگاه پارسه

به نام خدا

آزمایشگاه پاتولوژی و ژنتیک پارسه با افتخار به اطلاع عموم می رساند که در طول فعالیت دپارتمان ناباروری در کنار راه اندازی تستهای مختلف و جدید طی پیگیری های انجام شده، 60% ازIUI های انجام گرفته در این آزمایشگاه با موفقیت منجر به باروری گردیده است.

بدنوسیله به کلیه زوجین ناباروری که از این طریق صاحب فرزند شده اند، شادباش عرض نموده و برای آنان و کوچولوهای عزیزشان آرزوی سلامتی داریم. 

عوامل موثر در موفقیت آمیز بودن IUI

1- سن زن: سن خانم دریافت کننده اسپرم به عنوان یک فاکتور مهم در موفق بودن IUI عمل می کند. بهتر است از این روش برای درمان ناباروری در زنان زیر 35 سال استفاده شود. در زنان بین 40-35 سال میزان موفقیت IUI با شیب شدید کاهش یافته و در زنان بالای 40 سال به شدت کاهش می یابد.

2- ذخیره تخمک: زنانی که ذخیره تخمک پایینی دارند ( که با اندازه گیری سطح AMH, Inhibin B ) و سونوگرافی تخمدان ها مشخص می شود و یا زنانی که سطح FSH آنها در روز سوم قاعدگی بالا می باشد، شانس موفقیت IUI در آنها پایین می باشد.

3- کمیت و کیفیت اسپرم ها: هر چه تعداد، تحرک و مورفولوژی اسپرم ها نامطلوب تر باشند، شانس موفقیت IUI هم کاهش می یابد. حداقل تعداد کل اسپرم های متحرک (Total Motile Sperm Counts = TMSC ) مورد نیاز جهت IUI یک میلیون می باشد ولی توصیه شده این حداقل از 5 میلیون بیشترباشد، زیرا بر اساس مشاهدات مختلف، مواقعی که این مقدار بین 5-1 میلیون است، موفقیت IUI به طور بالقوه کاهش می یابد. میزان ایده ال TMSC 20 الی 30 میلیون می باشد.

موارد کاربرد IUI

IUI بیشتر در موارد ذیل مورد استفاده قرار می گیرد:

  • 1- ناباروریهای غیر قابل توضیح ( Unexplained Infertility )
  • 2- وجود مشکل در موکوس سرویکس: در مواقعی که موکوس سرویکس بسیار غلیظ است و اجازه عبور به اسپرم داده نمی شود، می توان از IUI استفاده نمود. وجود مشکل در موکوس سرویکس را می توان در حین انجام تست PCT (Post Coital Test) مشخص نمود، زیرا در این موارد اولا” درجه موکوس سرویکس کمتر از 10 می شود (درجه بندی) موکوس سرویکس از طریق معیارهایی مثل حجم مایع سرویکس، تست سرخسی شدن (Ferning) ، تست کش آمدن(Spinbarkeit) و سلولاریتی سرویکس محاسبه می شود و ثانیا” تعداد زیادی اسپرم مرده ( و یا اسپرم های با تحرک غیر پیشرونده) در هر دومنبع واژینال و سرویکال مشاهده می گردند. در صورت مشاهده چنین نتایجی در تست PCT ، انجام IUI توصیه می شود.
  • 3- وجود اختلالات خفیف در فاکتورهای مردانه ( Male subfertility) : که به صورت آبنورمالیتی خفیف در تعداد، تحرک و مرفولوژی اسپرم ها دیده می شود.
  • 4- وجود مشکلات مربوط به تخمک گذاری در زنان
  • 5- وجود اختلال در عملکرد نعوظی آلت تناسلی مردان ( Erectile dysfunction )
  • 6- وجود ناتوانی در انزال داخل واژنی توسط مرد بدلیل وجود انزال معکوس (Retrograde ejaculation ) که با مشاهده مکرر اسپرم در ادرار مشخص می شود و یا آسیب طناب نخاعی در مرد(Spinal cord injury) : در این موارد اسپرم های بازیابی شده با جراحی (Surgical sperm retrieval) به روش IUI به داخل رحم تلقیح می شود.
  • 7- وجود آنتی اسپرم آنتی بادی (Anti sperm Antibodies) درمايع منی

پاسخ

1 × 1 =

مدت زمان مطالعه ۳ دقیقه