شبانه روزی حتی جمعه ها و ایام تعطیل رسمی

سلول بنیادی و انواع آن

سلول-بنیادی-و-انواع-آن

سلول‌های بنیادی به آن دسته از سلول‌های بدن اطلاق می‌شوند كه هنوز تمایز نیافته و برای كار ویژه‌ای تجهیز نشده‌اند. این سلول‌ها دارای خاصیت خود تكثیری بوده و قابلیت تمایز و تبدیل شدن به انواع دیگر سلول‌های بدن را دارند. این مشخصه سلول‌های بنیادی، نظر متخصصین مختلف را به خود معطوف داشته است، به‌طوریكه تحقیقات گسترده‌ای در این خصوص صورت می‌گیرد. امروزه سلول‌های بنیادی، امید اول ترمیم بافت‌های آسیب‌دیده و شاید در آینده ساخت اندام‌های انسانی به شمار می‌روند. به‌طور كلی سلول‌های بنیادی دارای دو خصوصیت عمده هستند:

خصوصیات-سلول-های-بنیادی

توان نوسازی سلول های نامتمایزی هستند كه توانایی تكثیر نامحدود خود را دارند و در حالت نامتمایز باقی بمانند.

سلول های ماهیچه قلب توان تكثیر طی دوره بزرگسالی را ندارند و هرگاه با جراحت یا ایسكمی، به بافت مزبور آسیبی برسد بافت غیرفعال جایگزین سلول های ماهیچه ای قلب فعال می شوند. سلول های بنیادی جنینی توان تبدیل به سلول های ماهیچه ای قلب را دارند كه از آنها می توان در درمان موارد سكته های قلبی كه عامل اصلی آسیب به ماهیچه قلب هستند و همچنین در موارد اختلالات مادرزادی قلبی استفاده كرد.

تمایز سلول های بنیادی جنینی به انواع سلول های عملكردی در محیط آزمایشگاهی، ما را در درك مكانیسم های تكوین جنین، تمایز و ترمیم بافتی یاری می كند كه باعث درمان هر چه بهتر ناهنجاری های ناباوری و كاهش ناهنجاری های مادرزادی و تولید انواع محصولات فاكتورهای رشد می شود.

سلول بنیادی 1
نحوه-تشکیل-سلول-های-بنیادی

سلول های بنیادی‎ UNIPOTENT ‎یا تک توانی

مزایا-و-محدودیت‌های-سلول‌های-بنیادی-جنینی-و-بالغ

2 thoughts on “سلول بنیادی و انواع آن

  1. مجتبی اسرافیلی - می 8, 2023 در 7:34 ق.ظ

    با سلام:مطالب شسته و روفته وخلاصه ومفید بود.موفق باشید.

    پاسخ
    • پارسه لب - می 10, 2023 در 10:45 ق.ظ

      سلام ممنون از همراهی شما

      پاسخ

پاسخ

10 − 7 =

مدت زمان مطالعه ۳۵ دقیقه